ثبت دامنه چگونه است ؟

نوشته شده توسط alavi. نوشته شده در مقالات و آموزش ها

از آنجایی که دامنه یا آدرس وب سایت ما باید یک نام منحصر به فرد باشد و برای این منظور و ثبت دامنه  ما باید یک نام منحصر به فرد را برای وب سایت خود انتخاب کنیم.

ابتدا بحث دامنه چیست را مطالعه نمایید و اگر قصد طراحی سایت دارید، سپس به خواندن ادامه مقالات دامنه و هاست و مقالات آموزش طراحی سایت بپردازید.

ما می توانیم از طریق سایت www.domain.rasanehsoft.com  نام مورد نظر خود را سرچ نماییم و ببینیم که این نام آیا ثبت شده است یا خیر.


در صورت اینکه نام توسط شخص یا سازمانی ثبت نشده باشد می توانیم با داشتن یک حساب بین المللی از طریق همان سایت این آدرس را با زمان تعیین شده خریداری و ثبت نماییم.

چگونه دامنه ثبت کنیم

 همچنین می توانیم از طریق شرکت های داخلی که دارای حساب بین المللی هستن اقدام به این ثبت نماییم . فقط باید در انتخاب این شرکت ها دقت نماییم . از جمله ای این شرکت ها  شرکت رسانه سافت هست که از طریق وب سایتشان  می توانیم اقدام به خرید دامنه و ثبت آن و طراحی سایت نماییم .

روشهای انتخاب دامنه خوب

نوشته شده توسط alavi. نوشته شده در مقالات و آموزش ها

انتخاب دامنه خوب به اندازه انتخاب نام شرکت و کمپانی شما اهمیت دارد.

روشهای انتخاب یک دامنه خوب:

1. یک دامنه خوب کوتاه است

هر روز بیش از قبل یافتن یک دامنه کوتاه سخت تر می شود ولی با کمی خلاقیت و ترکیب عناصری مانند نام شرکت ، نام خود و محصول یا خدمات می توان یک نام کوتاه ساخت همچنین سایت هایی وجود دارند که میتوانند شما را در این کار یاری کنند که نام برخی از این سایتها را در این مقاله می توان یافت.

2.نام دامنه شما باید با نام کمپانی شما یکی باشد

بدیهی است که نام دامنه شما بر روی نام تجاری شرکت شما تاثیر مستقیم دارد ، این موجب شناسایی نام تجاری شما توسط مشتریان وکاربران می گردد.

3.دامنه خوب باید به یاد ماندنی باشد

همواره نامی برای دامنه انتخاب کنید که به راحتی در حافظه کاربران بماند و در هنگام مخفف سازی نیز این کار رابه شکلی انجام دهید که خوش آهنگ باشد و در حافظه بماند.

سرور چیست؟

نوشته شده توسط alavi. نوشته شده در مقالات و آموزش ها

سرور یک کامپیوتر همیشه روشن و همیشه در دسترس است، زمانی که این دسترسی تنها در محدوده یک شبکه داخلی باشد، آن را سرور تحت شبکه می نامیم و به این معنا خواهد بود که تمامی کامپیوتر های موجود در این شبکه از این کامپیوتر فرمان می گیرند و نیازهای تحت شبکه خود را به کمک آن تامین می کنند و سرور نقش آنها را در شبکه تعیین می نماید، حال اگر گستره این شبکه را کمی بیشتر نمائیم، و آن را متشکل از تمام کامپیوتر هایی که از طریق اینترنت به هم وصل شده اند بدانیم، با گروه بسیار بزرگی از کامپیوتر های همیشه روشن و همیشه در دسترس از طریق اینترنت روبرو هستیم که به آنها سرور های اینترنتی گفته می شود و وظیفه دارند تا اطلاعاتی که در هر زمان از شبانه روز، بر روی پهنای اینترنت جستجو می کنید را برای ملاحظه شما در اختیار قرار دهند. بنابراین به دو دسته بندی کلی دست می یابیم:

سیستم مدیریت محتوا یا سی ام اس CMS چیست ؟

نوشته شده توسط alavi. نوشته شده در مقالات و آموزش ها

سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System در واقع یک نرم افزاره که اطلاعات یک وب سایت رو مدیریت میکنه . اطلاعات وب سایت در بانک اطلاعاتی ذخیره میشه . سیستم مدیریت محتوا به بانک اطلاعاتی و فایل های موجود در سرور ( مثه عکس ها )  دسترسی داره و این اطلاعات رو بنا به شرایط و درخواست کاربر پردازش میکنه و نمایش میده . با استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا ، بدون دانش فنی می تونید یک وب سایت رو به راحتی مدیریت کنید .

مثلا مطالب جدیدی به سایت اضافه کنید ، مطالب رو ویرایش کنید و یا این مطالب رو حذف کنید . حتی می تونید تنظیمات سایت رو تغییر بدین . سیستم های مدیریت محتوا کار برنامه نویس ها رو خیلی ساده تر کردن . برنامه نویس ها به جای اینکه یک سیستم رو از ابتدا بسازن ، میان یه CMS خوب رو انتخاب می کنن و بعد اون CMS رو بر اساس نیاز مشتری ویرایش می کنن . در حالت کلی سیستم های مدیریت محتوا دو بخش دارن :

■ بخش عمومی سایت یا Front : همون چیزیه که عموم کاربران می بینن . مثلا تو وب سایت علم فردا همین مطالبی که دارید می خونید و میبینید ، بخش عمومی یا front سایته .

■ بخش مدیریت یا Admin : قسمت مدیریت سایت رو فقط مدیران سایت میبینن و افراد عادی بهش دسترسی ندارن . مدیران سایت با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور شون می تونن به بخش مدیریت دسترسی داشته باشن و مطالب و تنظیمات سایت رو مدیریت کنن .

هاست و دامین چیست؟

نوشته شده توسط alavi. نوشته شده در مقالات و آموزش ها

این سوالیست که اکثر افرادی که تازه با دنیای اینترنت آشنا شده‌اند و قصد راه‌اندازی وبسایت دارند برایشان مطرح می‌شود و اگر شما هم یک کاربر ابتدایی هستید بهتر است بدانید هاست چیست و چه فرقی با دامین دارد. در این مقاله نکاتی درباره هاست و دامین ذکر خواهیم کرد.
تفاوت هاست و دامین چیست؟

تفاوت هاست و دامین با تعریف آنها مشخص می‌شود:

دامین : دامین یا دومین (domain) به نامی گفته می‌شود که وب‌سایت از طریق آن قابل دسترس خواهد بود. مثلا شما برای ورود به سایت موسسه رسانه سافت  باید در نوار آدرس مرورگر خود rasanehsoft.com را تایپ کنید تا وارد این سایت شوید، که به rasanehsoft.com  دامین گفته می‌شود.

دامین‌ها از دو بخش تشکیل شده‌اند، Name و tld . در مثال بالا rasanehsoft  نام دامنه و com. که در انتهای دامین قرار دارد tld است. (به tld پسوند دامین نیز گفته می‌شود)

برخی پسوندهای متداول عبارت اند از : com , net , org ,ir , …

com. معروفترين و پر استفاده ترين پسوند برای دامنه های سايتهاست . com مخفف Commercial به معنای تجاري است. البته بسياري از سايت های همه منظوره نيز از پسوند com استفاده ميکنند.

net. مخفف واژه Network به معني شبكه می باشد و عموما توسط شركتهاي ارائه دهنده خدمات اينترنتی و شبكه های اطلاع رسانی مورد استفاده قرار مي گيرد.